Nyhetsarkiv

Temamøte HOLDBART

Temamøte HOLDBART

Onsdag 17. november er det igjen temamøte, som denne gang har tema HOLDBART. Dette er prosjekt i Norges Husflidslag som går ut på å ta vare på klær som kan repareres eller sys om, heller enn å bli kastet. Vi får besøk fra Ås Husflidslag som forteller om sitt engasjement i HOLDBART og Fikselauget som de har startet. Møtet holdes i Vasshjulet, Lørenskog Hus. Vi må ha påmelding innen 15.11.

Les mer
Temamøte "Den fantastiske kaffeGruten"

Temamøte "Den fantastiske kaffeGruten"

På møtet 20. oktober kommer Siri Mittet fra Oslo-bedriften Gruten. Vi får høre om hvordan vi kan utnytte kaffegrut, fra bruk i hagen til å lage såpe og dyrke sopp! Møtet holdes i Vasshjulet, Lørenskog Hus, og vi må ha påmelding innen 17.10.

Les mer
Temamøte 15. september

Temamøte 15. september

Høstens første temamøte har tittelen "Høstens spennende krydder og bær". Da vil Mona Lundby fortelle om innhøsting og bruk av ulike bær, og om å lage spennende krydder- og beblandinger. Møtet holdes i Vasshjulet, Lørenskog Hus. Det er begrenset antall plasser, så påmelding må sendes post@lorenskog-husflidslag.no innen 13.09. Vennligst oppgi navn og tlf.nr.

Les mer
Hyggelig markedsdag på Skårer gård

Hyggelig markedsdag på Skårer gård

Det var hyggelig å kunne arrangere høstmarked igjen på Skårer gård. Sola skinte, og alle så ut til å hygge seg! De 20 utstillerne hadde en mengde varer å selge, så ingen behøvde å gå tomhendt hjem. Hagelaget solgte planter, og her gikk det unna!

Les mer
Velkommen til høstmarked

Velkommen til høstmarked

Søndag 5. september blir det igjen høstmarked på Skårer gård! Her blir det salg av husflidsprodukter og bruktmarked, og Lørenskog Hagelag har plantesalg. Åpen kafe med salg av kaffe/mineralvann og noe å bite i. Velkommen til markedsdag!

Les mer
Rødlisteprosjektene våre

Rødlisteprosjektene våre

Vi har tægerbinding samt karding og spinning som våre rødlisteprosjekter, og disse er nå dokumentert i Norges Husflidslag. I høst holder vi kurs i begge teknikkene, og også læringsverksted i tægerbinding samtidig med kurset. Fin sjanse til å lære seg gamle teknikker slik at de kan bli overlevert nye generasjoner!

Les mer
Innmeldingskampanje 2021

Innmeldingskampanje 2021

Vil du bli medlem i Husflidslaget? Hvis du melder deg inn i løpet av høsten 2021 vil du få en velkomstgave, enten strikkepakke for Lørenskogvotten eller gavekort til BUA husflidsutsalg. Som medlem får du redusert pris på kurs og markeder og flere andre fordeler. Vi har et hyggelig og sosialt miljø med mange aktiviteter. Innmeldingsskjema finner du under "Bli medlem" i hovedmenyen.

Les mer
Høstens aktiviteter er klare

Høstens aktiviteter er klare

Kurskatalogen for høsten 2021 er sendt til trykking, og vil bli sendt ut til alle medlemmer med det første. Oversikt over kurs og læringsverksteder finner du under fanen "Kurs m.m." Les kursoversikten og meld deg på et kurs! Kalender med alle aktiviteter for høsten er også klar.

Les mer
Covid -19 nyhetsoppdatering

Covid -19 nyhetsoppdatering

05.05.2021

Alle våre aktiviteter for resten av vårsemesteret må dessverre avlyses. Håndarbeidskafeer er planlagt å starte igjen i august, og vi håper også både kurs og andre aktiviteter kan avholdes som tidligere.

Les mer
Vellykket temamøte på Zoom

Vellykket temamøte på Zoom

Det var stor respons på temamøtet "Mat fra naturens spiskammer" som ble holdt på Zoom, med i alt 31 deltakere! Mona Lundby ga oss masse tips til bruk av skvallerkål, løvetann, granbarskudd, geiterams osv i husholdningen.

Les mer
Temamøte 21. april på Zoom

Temamøte 21. april på Zoom

Temamøtet "Mat fra naturens spiskammer" blir holdt på Zoom 21. april 2021 kl 1900, og vi er glade for at dette lar seg gjennomføre. Mona Lundby vil snakke om hva vi kan finne i naturen av kortreist mat, f.eks. skvallerkål, brennesle, bjerk, løvetann, gran og geitrams. De som vil delta må melde seg på senest søndag 18.04.2021 til post@lorenskog-husflidslag.no.

Les mer

Covid -19 nyhetsoppdatering

19.03.2021

Vi må dessverre fortsette nedstengingen av alle aktiviteter ut april måned. Vi håper stadig at smittetrykket skal bli lavere slik at vi kan ha fysiske samlinger, og vil informere snarest når dette igjen blir mulig.

Les mer
Resultat fra årsmøtet

Resultat fra årsmøtet

19.03.2021

Avstemmingen ble gjort innen fristen 10. mars 2021, og det var 31 medlemmer som deltok. Vi er godt fornøyd med det, og takker alle for innsatsen!

Les mer
Din stemme til årsmøtet

Din stemme til årsmøtet

06.03.2021

Vi minner om avstemmingen til årsmøtet 2021, fristen er onsdag 10. mars! Klikk på "Info om årsmøtet 2021" øverst på forsiden og bla deg nedover til Skjema 2. Fylles ut og sendes inn, enkelt og greit! Stemmerberettigede er medlemmer som har betalt kontingenten for 2020.

Les mer

Covid -19 nyhetsoppdatering

26.02.2021

På grunn av den økende smittetrenden ser vi oss dessverre nødt til å holde alle våre aktiviteter stengt videre. Dette gjelder nå frem til påske, så får vi håpe at situasjonen etter hvert blir bedre. Påskemarkedet blir også avlyst.

Les mer
Årsmøte 2021 - AVSTEMMING

Årsmøte 2021 - AVSTEMMING

23.02.2021

Første del av årsmøte-prosessen for 2021 er nå gjennomført, og vi har ikke mottatt noen spørsmål eller kommentarer til årsmøtedokumentene innen fristen 21. februar. Selve avstemmingen skal nå gjennomføres, ved at Skjema 2 fylles ut og sendes inn, frist for innsending er 10. mars 2021. Du finner skjemaet under årsmøtedokumentene som ligger under "Info om årsmøtet 2021" på toppen av forsiden. Vi håper mange vil benytte anledningen til å stemme.

Les mer
Årsmøte 2021

Årsmøte 2021

07.02.2021

Årsmøtet 2021 kan dessverre ikke holdes i Vasshjulet 10. februar som planlagt. Møtet vil derfor gjennomføres her på hjemmesidene, og alle årsmøtedokumenter legges ut her, se under "Info om årsmøte 2021" på toppen av forsiden. Vi håper mange vil benytte anledningen til å delta på møtet på denne måten. Stemmeberettigede til Lørenskog Husflidslags årsmøte er medlemmer som har betalt kontingent for 2020.

Les mer
Nyttige småplagg fra vikingtiden - nytt nettkurs

Nyttige småplagg fra vikingtiden - nytt nettkurs

06.02.2021

Vi arrangerer nettkurs i å sy nyttige småplagg fra vikingtiden fredag 12.02, lørdag 13. 02 og søndag 14.02! Vi skal sy votter og hoser, og lærer er Astri Bryde. Påmelding snarest via fanen "Kurs m.m./Kurs våren 202"!

Les mer
Digitale kurs

Digitale kurs

30.01.2021

Vi prøver oss med digitalt kniplekurs, datoen blir 5-7. mars! Vår kniplelærer har god erfaring med å holde digitale kurs, så dette burde gå bra. På forespørsel har vi også satt opp håndsøm av vikingklær 12.-14. februar. Her skal man sy votter og hoser. Nærmere info om dette kommer senere. Bunadkurset har også startet digitalt. Påmelding til kursene gjøres på vanlig måte under fanen "Kurs/kurs våren 2021".

Les mer

Covid -19 nyhetsoppdatering

14.01.2021

Vi ser oss dessverre nødt til fortsatt å holde alle våre aktiviteter stengt inntil videre. Vi håper situasjonen vil bedre seg etter hvert og kommer tilbake med nye oppdateringer når det blir mulig å samles igjen.

Les mer

Covid -19 nyhetsoppdatering

På grunn av den økede smittespredningen av koronaviruset vil alle våre aktiviteter fortsatt være stengt inntil 18. januar. Vi kommer tilbake med videre informasjon i slutten av uke 2.

Les mer
Kurskatalogen for våren 2021 er klar

Kurskatalogen for våren 2021 er klar

Kurskatalogen er dessverre blitt forsinket denne gang, men er nå sendt ut til alle medlemmer. Kurs og læringsverksteder for våren 2021 er også lagt ut her på hjemmesidene våre, du finner dem under fanen "Kurs mm." i hovedmenyen. Alt er klart for påmelding, og vi håper alle vil finne noe av interesse! Bildet viser et tinntrådsarmbånd som er et nytt og spennende kurs for våren.

Les mer
Kasper og Ugla

Kasper og Ugla

Vi har nå overlevert totalt 66 stk. Kasper og Ugla-figurer til Ahus! Pga koronatider har det drøyet lenge før Ahus kunne motta dem, men nå er det i orden. Figurene blir brukt som samtaleverktøy for barn som er pårørende til kreftsyke personer. Vi er glade for å kunne bidra med dette, og sender stor takk til de medlemmer som har bidratt til dette viktige arbeidet.

Les mer
Julemarkedet avlyses

Julemarkedet avlyses

Julemarkedet 2020 må dessverre avlyses, da det vil være vanskelig å gjennomføre markedet i det omfang vi pleier å ha ut fra smittevernreglene. Vi håper å kunne komme tilbake i 2021!

Les mer
Håndarbeidskafeer starter igjen i september

Håndarbeidskafeer starter igjen i september

Det er med glede vi kan starte våre virksomheter igjen. Applikeringskafeen på formiddagen starter onsdag 2. september, mens strikkekafeen starter onsdag 9. september 2020.

Les mer
Kurskatalogen høsten 2020

Kurskatalogen høsten 2020

Kurskatalogen for høsten 2020 er klar, og vil bli sendt ut til alle medlemmer i begynnelsen av juli. Vi er glade for å komme i gang igjen i september og håper mange vil finne kurs av interesse. Både kurs og læringsverksteder finner du under fanen "Kurs m.m.", og der er også lenke for påmelding. Vel møtt til høsten!

Les mer
Høstmarkedet avlyses

Høstmarkedet avlyses

Høstmarkedet som var planlagt søndag 6. september må dessverre avlyses da vi finner det vanskelig å overholde smittevernregler ved et åpent marked. De påmeldte vil få beskjed.

Les mer
Smittevernfrakker

Smittevernfrakker

De siste smittevernfrakkene er nå overlevert til kommunen v/Lørenskog sykehjem. 32 av våre medlemmer har sydd totalt 137 frakker, og vi er veldig fornøyd med innsatsen fra alle. Mange har sydd langt flere enn de 3 som var planlagt pr. person, og rekorden hadde Bjørg Haug som sydde 25 frakker! Stor takk til våre medlemmer for innsatsen til denne sømdugnaden!

Les mer

Koronavirus - hva skjer videre

Vi må dessverre fortsette nedstengingen av alle våre aktiviteter inntil videre. Etter avtale med Lørenskog Bygdemuseum blir også St. Hans-feiringen på Skårer gård avlyst. Vi håper å kunne starte igjen fra 1. september og utover.

Les mer
Hjelp i Corona-tider

Hjelp i Corona-tider

Lørenskog Husflidslag har påtatt seg å sy smittevernfrakker for kommunen. Mandag 20. april ble de første 50 overlevert ved Lørenskog sykehjem, og ordfører Ragnhild Bergheim var ikke sen med å prøve en av frakkene.

Les mer
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 »