Flott jubileumstur til Lillehammer

I anledning Lørenskog Husflidslags 40-års jubileum arrangerte vi bl.a. en tur til Lillehammer og omegn helgen 10.-11. desember 2022. 

På Lillehammer bodde vi på ærverdige Victoria Hotell. Storgata på Lillehammer var flott pyntet til jul, og en hest og vogn kjørte også gjennom gata. Vi startet med å rusle rundt på egenhånd, det var mye å se blant butikker og salgsboder.

På ettermiddagen var vi på Maihaugen hvor vi fikk omvisning i bl.a. dronning Sonjas barndomshjem. Vi fikk også oppleve forestillingen LJOS ved Garmo stavkirke, en stemningsfull opplevelse.

Søndag besøkte vi Lillehammer Kunstmuseum, hvor vi fikk se utstilling av Konrad Mägi som er Estlands store maler. 

Som avslutning på programmet besøkte vi Simenstad gård på Ringsaker, en gård med røtter tilbake til vikingetiden. Interiøret er holdt i 1700-talls stil, og det var interessant å se hvordan alt var tatt vare på.

Her skulle vi bli servert "bondelunsj" fikk vi fortalt, men denne lunsjen var en fullverdig middag med skinkestek, medisterkaker, rødkål, erter og med husfruens egenkomponerte pærechutney og rabarbra-/eple- og tyttebær-marmelade. 

En flott avslutning på turen - igjen stor takk til jubileumskomiteen for en godt planlagt tur med tett program i 2 dager!